apa yang saya lihat tak semestinya betul.. apa yang saya dengar tak semestinya tepat.. apa yang saya tulis tak semestinya benar..
habis tu..! kalau tahu saya salah kenapa tak nak tegur?

YouTube : [search] juzailialias

juzailialias@yahoo.com.my


31 Disember 2010

2010 - SELAMAT TINGGAL

dah nak sampai kita ke akhir garisan 2010. pastikan kita tahu apa yang nak dicapai dalam setiap bulan sepanjang tahun 2011 nanti.


tapi tak bermakna kita harus melupakan matlamat 2010 yang masih belum tercapai. kita harus terima ia sebagai misi belum terlaksana namun masih menunggu peluang untuk disempurnakan. kini peluang itu datang, bermula pada 1 januari 2011.


akhir garisan merupakan pemula pada awal bahagian selepas garisan tersebut. macam trek lumba lari.


lepas garisan penamat, pelumba dah tak ambik kisah perkara-perkara selepas dia melepasi akhir garisan. yang dia tahu, nak lepaskan penat berlari. nafasnya tercungap-cungap.


tapi, selepas melepasi garisan penamat, ada lagi acara lain menunggu. mungkin, ada lagi pertandingan lumba lari di tempat lain untuk dirinya.


mungkin, pertanding itu berlangsung dua hari akan datang, dua minggu akan datang atau dua bulan akan datang. dia perlu bersedia, perlu sentiasa cergas. seperti pelumba itu, kita juga perlu bersedia dan sentiasa cergas supaya kita sentiasa bersemangat dalam apa jua yang kita lakukan.


walaupun kini akhir garisan tahun 2010 semakin hampir, namun berbagai cabaran menanti bila tiba bahagian pemula tahun 2011.


pastikan kita tahu apa matlamat kita untuk tahun 2011.



30 Disember 2010

From Penang WitH BPP tsya... [part 02]

Date : 22 - 25 Disember 2010.
Photoshoots : Program BPP IKM Tsya.
Location : Pulau Pinang.
Bahan-bahan nya adalah..............................

foto-foto yang dipaparkan ini adalah hari ke-3 sahaja.. hari ke-2 dah dipaparkan entry sebelum nie kan... erm.. 1st day dan hari last day tak ada foto yang menarik sebab kedua-dua hari tu hari perjalanan... 12 jam dalam bas.., so.. gambar tido ajer yang ada.. tak manis lah kalau nak letak... ok ini sahaja foto-foto menarik from penang with bpp students ikm tsya..


[IKM TSYA - KKTM BP - Queensbay - PUSPEN Kg Selamat - Pesta Penang - KKTM BP - Bkt Bendera (under const.) - Toys Museum - Masjid Terapung - Bt Feringghi - Pdg Kota Lama - KKTM BP - IKM TSYA]

terima kasih semua yang terlibat.. :)

28 Disember 2010

From Penang WitH BPP tsya... [part 01]

Date : 22 - 25 Disember 2010.
Photoshoots : Program BPP IKM Tsya.
Location : Pulau Pinang.
Bahan-bahan nya adalah..............................

1st day perjalanan dah 12 jam.. so, tak ada gambar yang menarik kecuali gambar tido dalam bas jer.... 2nd day baru lah nampak.....


[IKM TSYA - KKTM BP - Queensbay - PUSPEN Kg Selamat - Pesta Penang - KKTM BP - Bkt Bendera (under const.) - Toys Museum - Masjid Terapung - Bt Feringghi - Pdg Kota Lama - KKTM BP - IKM TSYA]

27 Disember 2010

batik abstrak

Date : 13 - 17 Disember 2010.
Photoshoots : Kursus Asas Batik.
Location : De Palma Ampang, Selangor.
Bahan-bahan nya adalah..............................

gear : olympus stylus 850SW (pink colour)

26 Disember 2010

5 tahun tanpamu...



semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama para anbiya'.... [al-fatiha]

12 Disember 2010

JOM... [Like This Foto]

suatu hari saya terjumpa iklan ini [sila click di sini] maka nya dengan seberapa kreatif mencari sekeping foto untuk dipertandingkan... dan hasilnya foto di atas merupakan salah satu foto daripada 20 foto yang lain telah dipilih... jadi nya jika anda suka kan foto di atas boleh lah LIKE pada link ini yer [Like This Foto by:JUZ@!L!fOtO]

terima kasih...!

08 Disember 2010

engagement yanie & fahmie [outdoor]

03 Disember 2010

engagement yanie & fahmie [part 3]

Date : 27 November 2010.
Photoshoots : Majlis Pertunangan.
Location : Paka, Terengganu Darul Iman.
Bahan-bahan nya adalah..............................


bila ajer dah keluar gambar photographer nie.. maknanya dah tamat lah cerita pasal engagement nie lah yer.. kenapa..?? tak cukup lagi ker..?? okay nanti saya letak lastu lagi part edisi outdoor yer..! tunggu....

02 Disember 2010

engagement yanie & fahmie [part 2]

Date : 27 November 2010.
Photoshoots : Majlis Pertunangan.
Location : Paka, Terengganu Darul Iman.
Bahan-bahan nya adalah..............................

engagement yanie & fahmie [part 1]

Date : 27 November 2010.
Photoshoots : Majlis Pertunangan.
Location : Paka, Terengganu Darul Iman.
Bahan-bahan nya adalah..............................

ok.. done..! cukup lah yer untuk 1st part.. kalau nak ikutkan banyak lagi nie... tapi nanti kita sambung part-part yang lain pulak yer...

p/s : suspek utama tu anak sepupu aku.., sebab tu kena buat banyak part sambil iklan PCC Photography [www.pahcerohcrew.blogspot.com]