apa yang saya lihat tak semestinya betul.. apa yang saya dengar tak semestinya tepat.. apa yang saya tulis tak semestinya benar..
habis tu..! kalau tahu saya salah kenapa tak nak tegur?

YouTube : [search] juzailialias

juzailialias@yahoo.com.my


26 Jun 2010

jom heboh @kuantan

singgah jab kat jom heboh sebelum meneruskan perjalanan....





dan sampai tempat ini pada jam 12.00 malam.....

22 Jun 2010

play with mode colour



20 Jun 2010

Happy Father's Day....


video

17 Jun 2010

colour of rangoli


15 Jun 2010

water oh water

sajer2 nak coba untuk drop water... jadik tak..???




boleh lah seposen..... yer dak..!

13 Jun 2010

menuntut ilmu

orang kata menuntut ilmu sehingga ke negeri china... tapi aku kali nie berseminar dengan orang cina... kira ok gak lah tu kan.. asal ada china-cina ok jer... thanks JOE CHAN-Canon walaupun aku Nikon a.k.a CiCAKoN


hum.. penat semalam tak habis lagi... pagi2 nie dah sambung... sambung outing...! wah gila gitu asyik2 nak outing ajer.. tak ada lah... hari nie ada seminar photography kat...


antara gambar gelagat photography yang semat aku shoot..!

lepas tu baru outing..! sempat lagi nak outing...
tapi tak lama lah.. sebab geng PCC dah tak larat... lain kali kita sambung outing kay...

dapat lah juga foto nie...

12 Jun 2010

9am - 9pm

sibuk...! 12 jam pada 12hb..

[opis-kenduri kahwin-beli belah-outing-makan malam]

hum.. sibuk sungguh hari nie... pagi2 lagi en hasbie dah tepon.. nak ajak gi key-in markah.. aku okay ajer..! never say no...

lepas tu pulak.. bergegas ke rumah pengantin azizul.. tak de niat pun nak ambil gambar.. tapi bila dah sampai, siap2 makan jer, sepasang pengantin tu dah datang berarak untuk di tepung tawar, masam, masin, manis bla..bla..bla.... apa lagi PPC pun bertindak lah mengeluarkan gear masing2.. dan hasilnyer..



dah shoot beberapa keping foto.. tiba masanya mengundur diri... terima kasih tuan rumah..

opss.. silap2 mereka juga tetamu..!

koho..koho.. lah sebab nak gi bandar kuantan pulak.. banyak lagi agenda2 nyer.. kedai alatan menjahit dan ECM (east coast mall) pahtu.. outing time...! sampai
2 jer kat teluk cempedak ada pulak sepasang pengantin buat outdoor shoot.. jadi apa lagi.. aku pun try lah curi beberapa keping foto semasa mereka dok posing, aku letak kat blog PCC [click] agak blur sikit.. gambar curik..

beach view sambil bersantai.. itu lah konsep outing kali nie..!


ramai giler manusia2 yang bersantai kat sini...


The Biggest Loser male model katanyer...

sebelum balik.. makan kat food court jalan gambut, kuantan.. tapi sebelum tu sempat lagi shoot light trail pada night view.. 1st time cuba nie... tak pakai tripot just letak atas kereta ajer...

08 Jun 2010

balik... balik.... hostel....

bosanyer...! hanya siapa yang pernah duduk kat asrama ajer yang tahu...!

shoot d signage



07 Jun 2010

urusan peribadi

pagi2 dah bangun.. sebab nak menguruskan segala2 nyer tentang hal2 peribadi.. maklumlah monday di kl.. opis pun buka senang lah nak menguruskan.. kalau tak asal balik kl jer sabtu/ahad.. jadi x sempat lah nak menguruskan segala2 nyer berkaitan dengan waktu pejabat.. peluang ini digunakan sepenuhnya....

lunch di A&W....

petang ke low yat..! tempat wajib singgah bila balik kl... sebabnya.. berteknologi tinggi..! kali nie tiada pesanan dari rakan2 tapi cik jah yang nak membeli accessories.. aku layan ajer lah... kalau tak..!

"abg barang orang lain pesan, boleh gi beli..., nie nak teman kan saya pun tak boleh ker..??"

alamak..! gambar nie dah masuk cerita malam hari...!! erm.. x pe lah malam tu my sis ajak gi makan kat johnny's, jaya jusco.. meriah memasak dengan gaya tersendiri... segala2 nya campak dalan satu periuk...! opss last sekali kena letak sayur-sayuran.. sebab hyfa kata nanti dia recycle untuk esok..! wakakkaaa... kau ada...???


lupa lak nak bagi tau seronok cerita pasal makan malam nie... sticky album untuk anak cik adah dah siap.. malam tadi sebelum gi makan kami dropby kat umah cik adah... satu taman en thapa jaja.. anak2 hj lias dah bagi siap satu album anak dia kawin..

06 Jun 2010

1st menantu cik adah katanyer...

hari ini adalah hari cik adah & cik mustapaha akan terima.... 1st menantu perempuan... (lepas2 ini insya-allah akan terus menerima menantu perempuan.. sebab anaknyer semua lelaki.. heheheee) apa kena mengena ngan aku...???

hum.. nak di jadikan cerita.. mereka jiran aku.. dan yang nak kawin tu pulak kawan aku...
lagipun aku nak gak test cicakon aku nie...! nak gak test kemampuan foto dan fotografinya.. hum.. nie dia gambar pengantin.....

opsss.. salah..salah.....

nie gambar adik aku ngan wife aku.. sajer interframe untuk shoot foto bokeh..! thanks sebab sudi jadi model tak berbayar...! yang betul2 nye pangantin boleh lah gi kat website nie yer...

nak tengok foto versi video clip pulak silalah click link kat bawah nie..

FAKHRUL & MIMIE [video clip]

malam lepas selesai majlis tu.. ada pulak plan nak gi i-city.... jadi beramai2 lah memeriahkan i-city pada malam tu... yang paling gembira sure lah kanak2 riang..! foto yang di shoot pun dah tak menentu... banyak shoot tapi huru-hara jer.... let's see the photo..!



05 Jun 2010

g'oing back to gombak....

hum... kali nie balik dengan pelbagai tujuan.. banyak tujuan tu... tapi agenda utama kenduri kawin area rumah.. lebih tepat jiran sebelah umah... kena pergi!.. mengenangkan jasa2 mereka sekeluarga... hidup berjiran dengan arwah ayah ngan cik.. sambung pulak ngan adik2 yang masih tinggal di sini.. tu tak campur lagi dengan kenduri2 kawin abg2 aku termasuk aku ngan azwan.. nak ngenang lagi.. edisi kematian/meninggal dunia 3 tahun berturut2 kat family aku... hum.. banyak2 jasanya membantu kami sekeluarga.. tak salah lah kalau memberi sedikit kegembiraan untuk mereka kan? berbanding jasa2 yang di hulurkan... "orang berbudi kita berbahasa...."

perjalanan ini terhenti di perhentian gambang untuk bersarapan pagi dan hutan lipur lentang untuk edisi bergambar...






sampai2 ajer kat umah..! cicakon aku diserbu..! waduhhh..! macam artis pulak.. bukan apa benda baru..! ramai lah yang nak testing2.. aku no hal.. pakailah..! sampai budak2 pun join sekali.. nak tenok..! nak tengok..! katanyer.. hum... my new gear - "NiKON D90 a.k.a CiCAKoN"..



petang nie setelah mereka mencuba2 cicakon di indoor... ada pulak timbul idea nak gi shoot outdoor pulak.. sunset katanyer... lagi pun family azwan dah keluar gi umah sahabat handai.. jadi yang tinggal nie tak dok kerje buat doh (setelah nolong2 umah cik adah).. jadi.. ke taman layang2 lah...










setelah beriadah dengan pelbagai aksi.. perut pun bergendang gendut meminta makanan.. hum.. disebabkan anak2 menakan nak makan M'cd dengan tujuan utama mereka playground.. so.. ke M'dc seri gombak lah... apa yang terjadi....???






*biarkan foto berbicara........
*nak tengok lebih banyak lagi foto... di fesbuk lah...

03 Jun 2010

ketagih.... OU'ting

human interest @teluk cempedak


landscape @teluk cempedak


monkey @teluk cempedak, kuantan


world cup @megamall, kuantan